Onderzoeksteam

Erasmus MC

Prof. dr. Caroline Klaver studeerde geneeskunde in Rotterdam, waar ze cum laude promoveerde. Daarna deed ze onderzoek aan twee Amerikaanse universiteiten, voordat ze in 2003 terugkeerde. Dr. Klaver is nu hoogleraar epidemiologie en genetica van oogziekten en oogarts bij het Erasmus MC, waar ze veel onderzoek doet naar de rol van genen en van de omgeving bij het ontstaan van myopie. Voor haar onderzoekswerk ontving ze verschillende prijzen en subsidies, zoals de Ammodo KNAW Award en een NWO VICI-premie.

Linda Elsackers, MSc is afgestudeerd als psycholoog, maar merkte toch dat haar passie ergens anders lag. Zo kwam ze terecht in de oogzorg en is ze omgeschoold tot opticien en optometrist. De wetenschap bleef haar toch interesseren en zo kwam ze terecht als onderzoeker bij deze studie. Zij zal ervoor zorgen dat alles in goede banen loopt en de onderzoeksresultaten presenteren, met behulp van Erasmus MC.

Jan Roelof Polling is promovendus in oogheelkunde en epidemiologie. Hij is ook orthoptist in het Erasmus MC in Rotterdam en docent orthoptie aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij Nederlands afgevaardigde van de International Orthoptic Association. Hij maakt deel uit van het team dat onderzoek doet naar progressieve myopie.

Clair Enthoven, MSc is afgestudeerd als optometrist en heeft daarna een master in internationale volksgezondheid en epidemiologie behaald. Momenteel is ze promovenda in oogheelkunde en epidemiologie. Haar onderzoek richt zich op de preventie van myopie, door leestijl factoren zoals buiten spelen, lezen en schermtijd onder Nederlandse kinderen te bestuderen.

MyCo

Koen Koers is optometrist en eigenaar bij van de Wetering optiek en optometrie. Gepassioneerd optometrist met veel ervaring op het gebied van medische en commerciële contactlenzen. Onderzoeker bij verschillende Nederlandse studies naar orthokeratologie en co-auteur van het Europees protocol orthokeratologie.

Arthur Alberts is optometrist van het eerste uur. Door zijn enorme passie en drive voor de optometrie heeft hij in de jaren 90 een optometriepraktijk opgezet, in samenwerking met de oogartsen van het MUMC in Annadal. Momenteel is hij eigenaar van Eyecare For You. Innovatie zorgt ervoor dat het vak boeiend blijft en waar Arthur graag zijn steentje aan bijdraagt.

Winfred Thijssen is opticien en hij behoorde tot een van de eerste optometristen van het land. Hij heeft zijn ervaring opgedaan in verschillende mooie optiek- en contactlensbedrijven, maar ook in verschillende ziekenhuizen. Stond in de bakermat van de ontwikkeling van de contactlenskliniek van de optometrie opleiding. Passie is wat hem drijft. Samen met kennis van zaken weet hij wat er te bieden is in oogzorgland. Winfred is ook eigenaar van Oogzorg Thijssen.

Deelnemende praktijken

Oogzorg Thijssen
Dorpsstraat 50E
6681BN Bemmel
www.oogzorgthijssen.nl

Eye Care for You
Sint Annalaan 23
6214AA Maastricht
www.eyecareforyou.nl

Van de Wetering Optiek
Pastoriestraat 7
6921 BX Duiven
www.vandeweteringoptiek.nl

Oogzorgcentrum van der Ham Optiek
Stationsstraat 10
4611 CC Bergen op Zoom
www.hamoptiek.nl

Staat er nog geen praktijk bij in uw buurt? Hou de site dan goed in de gaten, de lijst wordt nog aangevuld!

  

Website door InterXL